Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Castellare di Castellina Chianti Classico 2017
Perioada optimă de consum: 2019 - 2033
Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana
Soi: 95% Sangioveto (Sangiovese), 5% Canaiolo
Culoare: roșu-rubiniu strălucitor cu tente purpurii
Miros: incitant, de cireșe, vișine, piele și tutun
Gust: foarte elegant și armonios, cu arome complexe și delicate, mineralitatea caracteristică și o dulceașă subtilă în finalul lung
Recomandări gastronomice: paste cu sos roșu, vită, vânat, brânzeturi maturate
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 110.000
Maturat 7 luni în baricuri vechi și 7 luni la sticlă.
Locul 17 în Top 100 pe 2019 al Wine Spectator / 94 Puncte: ”Un filon pur de cireșe și mure definește acest vin roșu intens și rasat, care este ferm și tensionat, cu echilibru frumos și un postgust persistent, cu arome vibrante de fruct, grafit și tutun. Sangioveto și Canaiolo. Beți-l acum sau până în 2033.”
- 90 Puncte James Suckling: ”Arome abundente de coajă de portocală rasă, piatră, coacăze și cireșe proaspete care conduc spre un vin cu corp mediu, cu tanini fermi și mătăsoși. Sfârșit proaspăt. O combinație frumoasă de aciditate proaspătă și fructuozitate pură.”
Ediția 2015 - 90 Puncte Parker: ”E clar că nu poți da greș cu un vin atât de puternic și prietenos cu mâncarea. Chianti Classico 2015 (95% Sangioveto și 5% Canaiolo) nu este un vin deosebit de complex, dar stă foarte bine la alte nivele. Are o saturație frumoasă a culorii, care denotă textură și extractivitate. Buchetul este încântător și vioi, cu note de cireșe negre, compot de mure, stejar și pâine prăjită.”
Ediția 2013 - 91 Puncte Parker
Ediția 2012 - 91 Puncte James Suckling
***
Castellare di Castellina s-a născut în anii 1970, în timpul așa-numitei Renașteri a vinului italian, din unirea a patru proprietăți - Castellare, Caselle, San Niccolò și Le Case - aparținând lui Paolo Panerai, CEO al Class Editori, acționarul majoritar al cunoscutei publicații Gambero Rosso și proprietar al altor trei podgorii renumite: Rocca di Frassinello, Feudi del Pisciotto și Gura di Mare. Cu ajutorul talentatului oenolog Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis, Castellare și-a propus să producă vinuri distincte, de cea mai înaltă calitate. Răsplătit de revista Decanter cu titlul de ”Cel mai bun oenolog din lume sub 40 de ani”, Alessandro respectă tradiția, dar, ancorat în prezent, are o abordare rară în Chianti: nu asamblează niciodată soiurile locale cu cele internaționale, cu toate că legea le permite în proporție de 20%. Pe lângă Chianti-urile sale unice (Chianti Classico de la Castellare este socotit unul dintre cele mai mari vinuri roșii din lume), el folosește și soiurile internaționale pentru a obține patru vinuri monovarietale mari.
Totodată, respectul pentru tradiție este însoțit de o preocupare permanentă pentru a inova. Astfel, s-a născut un proiect comun cu Universitatea din Milano și cea din Florența: crearea primei podgorii experimentale din Chianti pentru a realiza selecția științifică a clonelor de Sangiovese / Sangioveto. De asemenea, la sfaturile eminentului oenolog francez Émile Peynaud, s-a trecut la structurarea clară a procedurilor din cramă și la folosirea baricurilor.
Pe scurt, o poveste care demonstrează că un echilibru corect între tradiție și inovație poate scoate tot ce-i mai bun din spectaculoasele vii ale Chianti-ului.
Descriere
Castellare di Castellina Chianti Classico 2017 Perioada optimă de consum: 2019 - 2033 Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana Soi: 95% Sangioveto (Sangiovese), 5% Canaiolo Culoare: roșu-rubiniu strălucitor cu tente purpurii Miros: incitant, de cireșe, vișine, piele și tutun Gust: foarte elegant și armonios, cu arome complexe și delicate, mineralitatea caracteristică și o dulceașă subtilă în finalul lung Recomandări gastronomice: paste cu sos roșu, vită, vânat, brânzeturi maturate Alcool: 13,5% Temperatura de servire: 16-18°C Număr de sticle produse: 110.000 Maturat 7 luni în baricuri vechi și 7 luni la sticlă. Locul 17 în Top 100 pe 2019 al Wine Spectator / 94 Puncte: ”Un filon pur de cireșe și mure definește acest vin roșu intens și rasat, care este ferm și tensionat, cu echilibru frumos și un postgust persistent, cu arome vibrante de fruct, grafit și tutun. Sangioveto și Canaiolo. Beți-l acum sau până în 2033.” - 90 Puncte James Suckling: ”Arome abundente de coajă de portocală rasă, piatră, coacăze și cireșe proaspete care conduc spre un vin cu corp mediu, cu tanini fermi și mătăsoși. Sfârșit proaspăt. O combinație frumoasă de aciditate proaspătă și fructuozitate pură.” Ediția 2015 - 90 Puncte Parker: ”E clar că nu poți da greș cu un vin atât de puternic și prietenos cu mâncarea. Chianti Classico 2015 (95% Sangioveto și 5% Canaiolo) nu este un vin deosebit de complex, dar stă foarte bine la alte nivele. Are o saturație frumoasă a culorii, care denotă textură și extractivitate. Buchetul este încântător și vioi, cu note de cireșe negre, compot de mure, stejar și pâine prăjită.” Ediția 2013 - 91 Puncte Parker Ediția 2012 - 91 Puncte James Suckling *** Castellare di Castellina s-a născut în anii 1970, în timpul așa-numitei Renașteri a vinului italian, din unirea a patru proprietăți - Castellare, Caselle, San Niccolò și Le Case - aparținând lui Paolo Panerai, CEO al Class Editori, acționarul majoritar al cunoscutei publicații Gambero Rosso și proprietar al altor trei podgorii renumite: Rocca di Frassinello, Feudi del Pisciotto și Gura di Mare. Cu ajutorul talentatului oenolog Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis, Castellare și-a propus să producă vinuri distincte, de cea mai înaltă calitate. Răsplătit de revista Decanter cu titlul de ”Cel mai bun oenolog din lume sub 40 de ani”, Alessandro respectă tradiția, dar, ancorat în prezent, are o abordare rară în Chianti: nu asamblează niciodată soiurile locale cu cele internaționale, cu toate că legea le permite în proporție de 20%. Pe lângă Chianti-urile sale unice (Chianti Classico de la Castellare este socotit unul dintre cele mai mari vinuri roșii din lume), el folosește și soiurile internaționale pentru a obține patru vinuri monovarietale mari. Totodată, respectul pentru tradiție este însoțit de o preocupare permanentă pentru a inova. Astfel, s-a născut un proiect comun cu Universitatea din Milano și cea din Florența: crearea primei podgorii experimentale din Chianti pentru a realiza selecția științifică a clonelor de Sangiovese / Sangioveto. De asemenea, la sfaturile eminentului oenolog francez Émile Peynaud, s-a trecut la structurarea clară a procedurilor din cramă și la folosirea baricurilor. Pe scurt, o poveste care demonstrează că un echilibru corect între tradiție și inovație poate scoate tot ce-i mai bun din spectaculoasele vii ale Chianti-ului.
Detalii
Producator: Castellare Di Castellina
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Italia
Concentratie Alcool: 13.5%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}