Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Château Haut-Bergey 2006
Perioada optimă de consum: 2009 - 2024 (Wine Advocate)
Producător: Château Haut-Bergey - AOC Pessac-Léognan
Proprietar: Sylviane Garcin-Cathiard
Soi: 65% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot - struguri culeși manual
Culoare: roșu-rubiniu cu tente purpurii
Miros: buchet clasic de pietre încinse, grafit coacăze, tămâie și cărbune
Gust: de o puritate impresionantă, cu structură încântătoare, tanini dulci, corp mediu spre plin și sfârșit lung, cu arome de fum, cireșe negre, cafea și condimente
Recomandări gastronomice: vită, vițel, somon, raci la cuptor, pui creol cu nucă de cocos, brînză de capră, bânzeturi cu mucegai
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 14-16°C
Număr de sticle produse: 70 000
În funcție de an, vinul e maturat 16-18 luni în baricuri 30% noi.
Viile sunt cultivate biodinamic, fără erbicide.
91 Puncte Parker: ”Haut-Bergey se află în mod constant în topul producătorilor din Pessac-Léognan, iar vinul din 2006 se mândrește cu o culoare rubinie/purpurie închisă și cu un buchet clasic de pietre încinse, grafit, coacăze, tămâie și cărbune. Cu corp mediu spre plin, tanini perceptibili dar dulci, o puritate impresionantă și textură încântătoare, vinul este relativ evoluat pentru un 2006, așa că recomandăm să fie consumat în următorii 15 ani.”
***
Descriere
Château Haut-Bergey 2006 Perioada optimă de consum: 2009 - 2024 (Wine Advocate) Producător: Château Haut-Bergey - AOC Pessac-Léognan Proprietar: Sylviane Garcin-Cathiard Soi: 65% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot - struguri culeși manual Culoare: roșu-rubiniu cu tente purpurii Miros: buchet clasic de pietre încinse, grafit coacăze, tămâie și cărbune Gust: de o puritate impresionantă, cu structură încântătoare, tanini dulci, corp mediu spre plin și sfârșit lung, cu arome de fum, cireșe negre, cafea și condimente Recomandări gastronomice: vită, vițel, somon, raci la cuptor, pui creol cu nucă de cocos, brînză de capră, bânzeturi cu mucegai Alcool: 13,5% Temperatura de servire: 14-16°C Număr de sticle produse: 70 000 În funcție de an, vinul e maturat 16-18 luni în baricuri 30% noi. Viile sunt cultivate biodinamic, fără erbicide. 91 Puncte Parker: ”Haut-Bergey se află în mod constant în topul producătorilor din Pessac-Léognan, iar vinul din 2006 se mândrește cu o culoare rubinie/purpurie închisă și cu un buchet clasic de pietre încinse, grafit, coacăze, tămâie și cărbune. Cu corp mediu spre plin, tanini perceptibili dar dulci, o puritate impresionantă și textură încântătoare, vinul este relativ evoluat pentru un 2006, așa că recomandăm să fie consumat în următorii 15 ani.” ***
Detalii
Producator: Château Haut-Bergey
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Franta
Concentratie Alcool: 13.5%
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}