Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Château Quinault L'Enclos Saint-Émilion Grand Cru 2001
Perioada optimă de consum: 2006 - 2019
Producător: Château Quinault L'Enclos - Saint-Émilion
Proprietar: Baronul Albert Frère și Bernard Arnault, președintele Grupului LVMH
Consultanți pentru ediția 2001: Michel Rolland și Denis Dubourdieu
Soi: 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc - vițe vechi de 45 ani
Culoare: roșu-purpuriu închis și profund
Miros: buchet incitant de mure, afine, coacăze, flori de primăvară
Gust: opulent, texturat, cu atac puternic dar rafinat, echilibrat și complex , cu sfârșit lung pe note persistente de fructe negre, turtă dulce, tutun și lemn dulce
Recomandări gastronomice: vânat - mistreț, căprioară, cerb, iepure
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 18 luni în baricuri noi și îmbuteliat fără a fi limpezit sau filtrat.
92 Puncte Parker: ”Vinul își datorează calitatea extraordinară eforturilor proprietarilor, Dr. Alain Raynaud și soția sa Françoise, amândoi niște super-perfecționiști. Via de 20 ha, situată în orașul Libourne, are unele dintre cele mai vechi vițe din apelațiune. Vinul acesta a beneficiat de toate tehnicile de vinificare de ultimă generație (fermentare la rece, fermentație malolactică în butoi, maturare pe drojdii, absența limpezirii și filtrării). Randamentul este ținut la 40 hectolitri la hectar. Ediția 2001 este un rival demn de cea din 2000. De culoare rubiniu închis, acest vin roșu vibrant se laudă cu un buchet superb, de o mineralitate frapantă, împletită cu arome de zmeură, mure și cu adieri de afine, cafea espresso prăjită și stejar. Cu corp mediu spre plin, elegant și pur, foarte intens pe palatin și cu sfârșit lung, are nevoie de 2-3 ani la pivniță și apoi poate fi băut în următorii 12-15 ani.”
În 1997, Dr. Alain Raynaud cumpăra Château Quinault L'Enclos, o proprietate rară, situată în interiorul orașului Libourne. El a renovat crama, a replantat o parte din vie și a trecut la recoltarea manuală a strugurilor. Apoi, în 2008, a vândut-o lui Bernard Arnault, președintele Grupului LVMH și asociatului său de la Cheval Blanc, Baronul Frère, care au fost seduși de renumele proprietății, de terroir-ul ei și de potențialul său extraordinar. Din respect pentru proprietatea de 20 ha pe care o consideră o adevărată bijuterie a Saint-Émilion-ului, echipa condusă de Pierre Lurton, de la Cheval Blanc, a trecut la viticultura organică, fiind certificată în 2012. Începând cu 2014, în compoziția vinului a intrat și Cabernet-ul Sauvignon. Vinul câștigă constant în calitate, eleganță și profunzime, atrăgând elogiile unanime ale criticilor internaționali.
Descriere
Château Quinault L'Enclos Saint-Émilion Grand Cru 2001 Perioada optimă de consum: 2006 - 2019 Producător: Château Quinault L'Enclos - Saint-Émilion Proprietar: Baronul Albert Frère și Bernard Arnault, președintele Grupului LVMH Consultanți pentru ediția 2001: Michel Rolland și Denis Dubourdieu Soi: 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc - vițe vechi de 45 ani Culoare: roșu-purpuriu închis și profund Miros: buchet incitant de mure, afine, coacăze, flori de primăvară Gust: opulent, texturat, cu atac puternic dar rafinat, echilibrat și complex , cu sfârșit lung pe note persistente de fructe negre, turtă dulce, tutun și lemn dulce Recomandări gastronomice: vânat - mistreț, căprioară, cerb, iepure Alcool: 13,5% Temperatura de servire: 16-18°C Maturat 18 luni în baricuri noi și îmbuteliat fără a fi limpezit sau filtrat. 92 Puncte Parker: ”Vinul își datorează calitatea extraordinară eforturilor proprietarilor, Dr. Alain Raynaud și soția sa Françoise, amândoi niște super-perfecționiști. Via de 20 ha, situată în orașul Libourne, are unele dintre cele mai vechi vițe din apelațiune. Vinul acesta a beneficiat de toate tehnicile de vinificare de ultimă generație (fermentare la rece, fermentație malolactică în butoi, maturare pe drojdii, absența limpezirii și filtrării). Randamentul este ținut la 40 hectolitri la hectar. Ediția 2001 este un rival demn de cea din 2000. De culoare rubiniu închis, acest vin roșu vibrant se laudă cu un buchet superb, de o mineralitate frapantă, împletită cu arome de zmeură, mure și cu adieri de afine, cafea espresso prăjită și stejar. Cu corp mediu spre plin, elegant și pur, foarte intens pe palatin și cu sfârșit lung, are nevoie de 2-3 ani la pivniță și apoi poate fi băut în următorii 12-15 ani.” În 1997, Dr. Alain Raynaud cumpăra Château Quinault L'Enclos, o proprietate rară, situată în interiorul orașului Libourne. El a renovat crama, a replantat o parte din vie și a trecut la recoltarea manuală a strugurilor. Apoi, în 2008, a vândut-o lui Bernard Arnault, președintele Grupului LVMH și asociatului său de la Cheval Blanc, Baronul Frère, care au fost seduși de renumele proprietății, de terroir-ul ei și de potențialul său extraordinar. Din respect pentru proprietatea de 20 ha pe care o consideră o adevărată bijuterie a Saint-Émilion-ului, echipa condusă de Pierre Lurton, de la Cheval Blanc, a trecut la viticultura organică, fiind certificată în 2012. Începând cu 2014, în compoziția vinului a intrat și Cabernet-ul Sauvignon. Vinul câștigă constant în calitate, eleganță și profunzime, atrăgând elogiile unanime ale criticilor internaționali.
Detalii
Producator: Château Quinault L'Enclos
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Soi: Merlot
Tara De Origine: Franta
Concentratie Alcool: 14%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}