Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Muga Cava Conde de Haro Rosé NV - Metoda tradițională
Producător: Muga - Rioja, Spania
Soi: 100% Garnacha
Culoare: roz-somon pal, strălucitor
Miros: foarte proaspăt, de o complexitate aromatică surprinzătoare, cu parfum de fructe tropicale, citrice, piersici și gutui coapte
Gust: elegant și complex, cu perlaj elegant, fin și persistent; atac surprinzător, ușor dulce, dar care se transformă într-o aciditate crocantă, foarte plăcută; paleta aromatică din miros se regăsește se regăsește în postgustul lung și persistent
Recomandări gastronomice: un extraordinar aperitiv care merge bine și cu antreuri, preparate din orez, iepure, carne roșie la grătar sau deserturi cu fructe
Alcool: 12,5%
Temperatura de servire: 5-8°C
Număr de sticle produse: 15 000
Perioada optimă de consum: 2018 - 2021
Vinul este maturat 4 luni pe drojdii, înainte de adăugarea lichiorului de expediție. A doua fermentație are loc în sticlă, la 12º, timp de 4 luni, ia remuiajul durează minimum 14 luni.
90 Puncte Parker: ”Anul acestui spumant rosé nu este trecut pe etichetă, dar ceea ce am băut este din 2015 și este vândut ca NV. 100% Garnacha, a petrecut 22 de luni în sticlă, înainte de degorjare. Nasul este direct, un pic închis, dar pe palatin este mai expresiv, cu o aciditate tăioasă, sec, foarte proaspăt și gustos. Mai bun decât edițiile anterioare. Este, întotdeauna, o provocare să recomanzi perioada optimă de consum la vinurile non-vintage, dar, în orice caz, este o Cava, așa că îi acord 2 sau 3 ani. 12 000 sticle produse.”
Cava este șampania spaniolilor - la fel de bună ca ruda ei mai celebră, dar cu un preț mult mai rezonabil. Pe scurt, un excelent raport calitate/preț.
***
Înființată în 1932 de Isaac Muga Martinez și soția sa Auro Cano, Muga este una dintre cele mai respectate podgorii din Rioja. Situată în Rioja Alta, la Haro, în miticul Barrio de la Estación, proprietatea are 250 ha de vie și cumpără struguri de pe alte 150 ha aparținând unor producători atent selectați. Astăzi, ea este condusă de cea de a treia generație, care a modernizat atât crama cât și vinurile, adaptându-le gustului consumatorilor contemporani, chiar dacă metoda de vinificare este cât se poate de tradițională. De altfel, Muga se distinge prin faptul că este una dintre puținele podgorii din Rioja care își produce propriile butoaie și budane – nu mai puțin de 14.000 de butoaie sunt folosite la maturare, iar fermentarea se face în 90 de budane. Respectând tradiția, vinul este limpezit cu albuș de ou.
Nu în ultimul rând, Muga este o destinație turistică extrem de apreciată: dacă unii se mulțumesc cu degustările și vizitarea cramei și a viilor, amatorii de senzații tari se pot bucura de un zbor cu balonul deasupra Rioja-i, urmat de o masă în vie.
Descriere
Muga Cava Conde de Haro Rosé NV - Metoda tradițională Producător: Muga - Rioja, Spania Soi: 100% Garnacha Culoare: roz-somon pal, strălucitor Miros: foarte proaspăt, de o complexitate aromatică surprinzătoare, cu parfum de fructe tropicale, citrice, piersici și gutui coapte Gust: elegant și complex, cu perlaj elegant, fin și persistent; atac surprinzător, ușor dulce, dar care se transformă într-o aciditate crocantă, foarte plăcută; paleta aromatică din miros se regăsește se regăsește în postgustul lung și persistent Recomandări gastronomice: un extraordinar aperitiv care merge bine și cu antreuri, preparate din orez, iepure, carne roșie la grătar sau deserturi cu fructe Alcool: 12,5% Temperatura de servire: 5-8°C Număr de sticle produse: 15 000 Perioada optimă de consum: 2018 - 2021 Vinul este maturat 4 luni pe drojdii, înainte de adăugarea lichiorului de expediție. A doua fermentație are loc în sticlă, la 12º, timp de 4 luni, ia remuiajul durează minimum 14 luni. 90 Puncte Parker: ”Anul acestui spumant rosé nu este trecut pe etichetă, dar ceea ce am băut este din 2015 și este vândut ca NV. 100% Garnacha, a petrecut 22 de luni în sticlă, înainte de degorjare. Nasul este direct, un pic închis, dar pe palatin este mai expresiv, cu o aciditate tăioasă, sec, foarte proaspăt și gustos. Mai bun decât edițiile anterioare. Este, întotdeauna, o provocare să recomanzi perioada optimă de consum la vinurile non-vintage, dar, în orice caz, este o Cava, așa că îi acord 2 sau 3 ani. 12 000 sticle produse.” Cava este șampania spaniolilor - la fel de bună ca ruda ei mai celebră, dar cu un preț mult mai rezonabil. Pe scurt, un excelent raport calitate/preț. *** Înființată în 1932 de Isaac Muga Martinez și soția sa Auro Cano, Muga este una dintre cele mai respectate podgorii din Rioja. Situată în Rioja Alta, la Haro, în miticul Barrio de la Estación, proprietatea are 250 ha de vie și cumpără struguri de pe alte 150 ha aparținând unor producători atent selectați. Astăzi, ea este condusă de cea de a treia generație, care a modernizat atât crama cât și vinurile, adaptându-le gustului consumatorilor contemporani, chiar dacă metoda de vinificare este cât se poate de tradițională. De altfel, Muga se distinge prin faptul că este una dintre puținele podgorii din Rioja care își produce propriile butoaie și budane – nu mai puțin de 14.000 de butoaie sunt folosite la maturare, iar fermentarea se face în 90 de budane. Respectând tradiția, vinul este limpezit cu albuș de ou. Nu în ultimul rând, Muga este o destinație turistică extrem de apreciată: dacă unii se mulțumesc cu degustările și vizitarea cramei și a viilor, amatorii de senzații tari se pot bucura de un zbor cu balonul deasupra Rioja-i, urmat de o masă în vie.
Detalii
Producator: Muga
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Spania
Concentratie Alcool: 12,5%
Culoare: Rose
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}