Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Suertes del Marques ”El Lance” 2017
Producător: Suertes del Marques - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare
Soi: 35% Vijariego Negro, 25% Tintilla, 25% Listán Negro, 10% Baboso Negro, 5% Malvasia Rosada
Culoare: roșu-cireșiu cu tente granat
Miros: proaspăt și picant, cu parfum de rocă vulcanică, fructe roșii coapte (în special, coacăze), vișine, măceșe, coajă de portocală, ierburi sălbatice și minereu de fier
Gust: foarte mineral, elegant, proaspăt și echilibrat, aciditate precisă, tanini puternici, dar moi, arome de coacăze roșii, mure și, în finalul lung, ienupăr, eucalipt și sare fină
Recomandări gastronomice: produse din carne afumată, preparate din carne roșie, pește gras
Alcool: 12,5%
Temperatura de servire: 14-16°C
Număr de sticle produse: 8.000
Perioada optimă de consum: 2019 - 2022
93 Puncte Parker: ”El Lance este vinul roșu care se schimbă cu fiecare ediție. În 2017, pentru prima dată, nu este majoritar Listán Negro. A fermentat în cuve de beton, cu strugurii parțial nedezciorchinați și cu drojdii indigene, fără ca temperatura să fie controlată. A fost maturat într-o combinație de butoaie de stejar de 500 l și cuve de beton. Are numai 12,5% alcool, mai puțin decât în 2015 și 2016. În general, producătorul încearcă să reducă conținutul de alcool al tuturor vinurilor și, de aceea, în 2017 avem mai puțin alcool decât în 2016. Acest lucru se traduce și într-o prospețime mai mare a vinurilor. Pe palatin, este auster, cu tanini fini și sfârșit mineral, sec. Avem de-a face cu un vin roșu serios; este interesant să vezi cât de bine funcționează asamblarea acestor soiuri... 8.000 de sticle au fost umplute în iulie 2018.”
Ediția 2016 - 93 Puncte Parker
Ediția 2015 - 92 Puncte Parker
Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Valea Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică.
Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu).
Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro.
Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!
Descriere
Suertes del Marques ”El Lance” 2017 Producător: Suertes del Marques - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare Soi: 35% Vijariego Negro, 25% Tintilla, 25% Listán Negro, 10% Baboso Negro, 5% Malvasia Rosada Culoare: roșu-cireșiu cu tente granat Miros: proaspăt și picant, cu parfum de rocă vulcanică, fructe roșii coapte (în special, coacăze), vișine, măceșe, coajă de portocală, ierburi sălbatice și minereu de fier Gust: foarte mineral, elegant, proaspăt și echilibrat, aciditate precisă, tanini puternici, dar moi, arome de coacăze roșii, mure și, în finalul lung, ienupăr, eucalipt și sare fină Recomandări gastronomice: produse din carne afumată, preparate din carne roșie, pește gras Alcool: 12,5% Temperatura de servire: 14-16°C Număr de sticle produse: 8.000 Perioada optimă de consum: 2019 - 2022 93 Puncte Parker: ”El Lance este vinul roșu care se schimbă cu fiecare ediție. În 2017, pentru prima dată, nu este majoritar Listán Negro. A fermentat în cuve de beton, cu strugurii parțial nedezciorchinați și cu drojdii indigene, fără ca temperatura să fie controlată. A fost maturat într-o combinație de butoaie de stejar de 500 l și cuve de beton. Are numai 12,5% alcool, mai puțin decât în 2015 și 2016. În general, producătorul încearcă să reducă conținutul de alcool al tuturor vinurilor și, de aceea, în 2017 avem mai puțin alcool decât în 2016. Acest lucru se traduce și într-o prospețime mai mare a vinurilor. Pe palatin, este auster, cu tanini fini și sfârșit mineral, sec. Avem de-a face cu un vin roșu serios; este interesant să vezi cât de bine funcționează asamblarea acestor soiuri... 8.000 de sticle au fost umplute în iulie 2018.” Ediția 2016 - 93 Puncte Parker Ediția 2015 - 92 Puncte Parker Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Valea Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică. Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu). Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro. Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!
Detalii
Producator: Suertes Del Marqués
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Spania
Concentratie Alcool: 14%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}