Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Vega Sicilia Valbuena 5º 2018
Perioada optimă de consum: 2020 - 2029
Producător: Tempos Vega Sicilia - DO Ribera del Duero
Proprietar: familia Alvarez
Oenolog: Gonzalo Iturriaga de Juan
Soi: 95% Tinto Fino (Tempranillo), 5% Merlot - vițe vechi de 35 ani, struguri culeși manual
Culoare: roșu-purpuriu închis
Miros: foarte expresiv, cu note florale, de zmeură, mure și mirodenii de Crăciun
Gust: rafinat, proaspăt, puternic și cărnos, cu atac catifelat, corp mediu spre plin, arome bogate de afine, coacăze și ierburi aromatice pentru friptură; extraordinar de pur, complex și armonios, cu tanini mătăsoși și sfârșit lung, persistent
Recomandări gastronomice: aperitive, Jamon Iberico, șuncă, carne roșie la grătar, cotlet de miel cu cartofi dulci, cârnați, foie gras, vânat (căprioară)
Temperatura de servire: 18°C
Alcool: 14%
Număr de sticle produse: 173.673 sticle obișnuite, 5.625 magnum-uri și câteva formate mai mari
Maturat 5 ani (vezi numele) în baricuri noi și vechi din stejar franțuzesc și american.
Descrierea oenologului: ”Valbuena nu este al doilea vin, ci un vin diferit (de Unico). Secretul stă în locul unde se află viile, oenologul nu este atât de important. Solul și locația produc vinuri care pot fi păstrate timp îndelungat. Pentru mine, solul este mai important decât vârsta vițelor. Valbuena 5° este predominant Tempranillo, cu puțin Merlot folosit pentru asezonare, la sarea și piperul. Vinul este maturat în stejar american și franțuzesc, acesta din urmă conferindu-i o trăsătură unică.”
97 Puncte James Suckling: ”Arome atât de complexe și incitante de nucșoară, fructe negre de pădure, ciocolată și piper alb. Corpolent. Dens și stratificat, cu un caracter nespus de minunat, complex și suculent. Te face să vrei să-l bei. Beți-l sau păstrați-l.”
96 Puncte Parker: ”Valbuena 2015 a fost pus pe piață la cinci ani de la recoltare. Este exploziv și flamboiant, cu nas complex de flori și ierburi aromatice sălbatice, cu atingeri balsamice și foarte nuanțat. Tanini fin granulați, echilibru foarte bun, iar căldura acestui an de recoltă a fost foarte bine absorbită de vin. În ciuda condițiilor naturale din 2015, vinul are același stil proaspăt ca cel din 2010. A fost îmbuteliat în iunie 2018.”
Despite the natural conditions of the year, the wine follows the path of freshness of the 2010. 173,673 bottles, 5,625 magnums and some larger formats produced. It was bottled in June 2018.
Ediția 2014 - 96 Puncte Parker: ”Valbuena 2014, majoritar Tempranillo și 5% Malbec, este fermentat pe loturi, făcându-se o selecție din via de 210 ha, iar maturarea are loc în baricuri și tancuri de 20.000 l. Vinul este spectaculos și îmi amintește de cel din 2010, fiind, totuși, un pic mai elegant și mai puțin puternic. Este expresiv, iar în nas are note florale, de fructe de pădure, ierburi aromate și o tușă picantă și afumată, foarte frumos integrată. Are o complexitate bună și nuanțată, cu corp mediu spre plin, arome intense, picante și lungime și persistență excelente. Realmente spectaculos! A fost îmbuteliat în iunie 2016.”
- 96 Puncte James Suckling: ”Maturitate impresionantă. În 2014 s-a lucrat din greu în vie pentru a obține randamentul dorit. Vinul exhibă arome de fructe negre - cireșe negre, prune, ciocolată neagră și lemn dulce. Pe palatin, este foarte cărnos, cu arome bogate de afine, coacăze și ierburi aromatice pentru friptură. Fructuozitate foarte profundă, puternică, de fructe negre, cu structură taninoasă și mai profundă. Puterea și prospețimea sunt extraordinare. Stratificare profundă. Super. Se poate bea și acum, dar va fi mai bun după 2014.”
***
Numele de Vega Sicilia apare în documente cu secole înainte de apariția cramei, în 1864. Originea exactă a numelui nu este cunoscută, dar e cert că nu are nimic de-a face cu insula italiană. ”Vega” este o referință la vegetația abundentă de pe malurile râului Duero, iar ”Sicilia” vine de la numele Sfintei Cecilia, protectoarea muzicii. Cel care a ales numele este Don Eloy Lecanda y Chaves, vitivinicultor local cu studii la Bordeaux și fondatorul din 1864 al podgoriei. Negustor priceput, el a ridicat rapid prestigiul domeniului, astfel încât nu e de mirare că în 1876 devenea furnizor al Casei regale a Spaniei.
După ce a trecut prin mâinile mai multor proprietari continuându-și ascensiunea, în 1982, anul în care Ribera del Duero obținea statutul de Denumire de Origine, domeniul a fost cumpărat de familia Alvarez. Acesta a fost începutul unei epoci de modernizare în care Vega Sicilia a fost primită în asociația exclusivistă Primum Familiae Vini a celor mai mari 12 producători de vin mondiali.
Descriere
Vega Sicilia Valbuena 5º 2018 Perioada optimă de consum: 2020 - 2029 Producător: Tempos Vega Sicilia - DO Ribera del Duero Proprietar: familia Alvarez Oenolog: Gonzalo Iturriaga de Juan Soi: 95% Tinto Fino (Tempranillo), 5% Merlot - vițe vechi de 35 ani, struguri culeși manual Culoare: roșu-purpuriu închis Miros: foarte expresiv, cu note florale, de zmeură, mure și mirodenii de Crăciun Gust: rafinat, proaspăt, puternic și cărnos, cu atac catifelat, corp mediu spre plin, arome bogate de afine, coacăze și ierburi aromatice pentru friptură; extraordinar de pur, complex și armonios, cu tanini mătăsoși și sfârșit lung, persistent Recomandări gastronomice: aperitive, Jamon Iberico, șuncă, carne roșie la grătar, cotlet de miel cu cartofi dulci, cârnați, foie gras, vânat (căprioară) Temperatura de servire: 18°C Alcool: 14% Număr de sticle produse: 173.673 sticle obișnuite, 5.625 magnum-uri și câteva formate mai mari Maturat 5 ani (vezi numele) în baricuri noi și vechi din stejar franțuzesc și american. Descrierea oenologului: ”Valbuena nu este al doilea vin, ci un vin diferit (de Unico). Secretul stă în locul unde se află viile, oenologul nu este atât de important. Solul și locația produc vinuri care pot fi păstrate timp îndelungat. Pentru mine, solul este mai important decât vârsta vițelor. Valbuena 5° este predominant Tempranillo, cu puțin Merlot folosit pentru asezonare, la sarea și piperul. Vinul este maturat în stejar american și franțuzesc, acesta din urmă conferindu-i o trăsătură unică.” 97 Puncte James Suckling: ”Arome atât de complexe și incitante de nucșoară, fructe negre de pădure, ciocolată și piper alb. Corpolent. Dens și stratificat, cu un caracter nespus de minunat, complex și suculent. Te face să vrei să-l bei. Beți-l sau păstrați-l.” 96 Puncte Parker: ”Valbuena 2015 a fost pus pe piață la cinci ani de la recoltare. Este exploziv și flamboiant, cu nas complex de flori și ierburi aromatice sălbatice, cu atingeri balsamice și foarte nuanțat. Tanini fin granulați, echilibru foarte bun, iar căldura acestui an de recoltă a fost foarte bine absorbită de vin. În ciuda condițiilor naturale din 2015, vinul are același stil proaspăt ca cel din 2010. A fost îmbuteliat în iunie 2018.” Despite the natural conditions of the year, the wine follows the path of freshness of the 2010. 173,673 bottles, 5,625 magnums and some larger formats produced. It was bottled in June 2018. Ediția 2014 - 96 Puncte Parker: ”Valbuena 2014, majoritar Tempranillo și 5% Malbec, este fermentat pe loturi, făcându-se o selecție din via de 210 ha, iar maturarea are loc în baricuri și tancuri de 20.000 l. Vinul este spectaculos și îmi amintește de cel din 2010, fiind, totuși, un pic mai elegant și mai puțin puternic. Este expresiv, iar în nas are note florale, de fructe de pădure, ierburi aromate și o tușă picantă și afumată, foarte frumos integrată. Are o complexitate bună și nuanțată, cu corp mediu spre plin, arome intense, picante și lungime și persistență excelente. Realmente spectaculos! A fost îmbuteliat în iunie 2016.” - 96 Puncte James Suckling: ”Maturitate impresionantă. În 2014 s-a lucrat din greu în vie pentru a obține randamentul dorit. Vinul exhibă arome de fructe negre - cireșe negre, prune, ciocolată neagră și lemn dulce. Pe palatin, este foarte cărnos, cu arome bogate de afine, coacăze și ierburi aromatice pentru friptură. Fructuozitate foarte profundă, puternică, de fructe negre, cu structură taninoasă și mai profundă. Puterea și prospețimea sunt extraordinare. Stratificare profundă. Super. Se poate bea și acum, dar va fi mai bun după 2014.” *** Numele de Vega Sicilia apare în documente cu secole înainte de apariția cramei, în 1864. Originea exactă a numelui nu este cunoscută, dar e cert că nu are nimic de-a face cu insula italiană. ”Vega” este o referință la vegetația abundentă de pe malurile râului Duero, iar ”Sicilia” vine de la numele Sfintei Cecilia, protectoarea muzicii. Cel care a ales numele este Don Eloy Lecanda y Chaves, vitivinicultor local cu studii la Bordeaux și fondatorul din 1864 al podgoriei. Negustor priceput, el a ridicat rapid prestigiul domeniului, astfel încât nu e de mirare că în 1876 devenea furnizor al Casei regale a Spaniei. După ce a trecut prin mâinile mai multor proprietari continuându-și ascensiunea, în 1982, anul în care Ribera del Duero obținea statutul de Denumire de Origine, domeniul a fost cumpărat de familia Alvarez. Acesta a fost începutul unei epoci de modernizare în care Vega Sicilia a fost primită în asociația exclusivistă Primum Familiae Vini a celor mai mari 12 producători de vin mondiali.
Detalii
Producator: Vega Sicilia
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Soi: Tempranillo
Tara De Origine: Spania
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}